CCS C Software and Maintenance Offers
FAQFAQ   FAQForum Help   FAQOfficial CCS Support   SearchSearch  RegisterRegister 

ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

CCS does not monitor this forum on a regular basis.

Please do not post bug Reports on this forum. Send them to support@ccsinfo.com

My Mplab X 5.50 does not work with ccs 5.103 SOLVED
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    CCS Forum Index -> General CCS C Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
RNR107



Joined: 19 Dec 2014
Posts: 23

View user's profile Send private message

PostPosted: Sun Aug 29, 2021 12:58 am     Reply with quote

Hi GĂ©rard,
Read the threads above. The problem is not with the CCS compiler or MPLAB X, it's with the CCS plug-in.
You have to un-install the plug-in currently installed, and install manually the new version 3.14.

Laurent
gerhard@renix-electronics



Joined: 28 Aug 2021
Posts: 3

View user's profile Send private message

Mplab X 5.50 does not work with ccs 5.10x
PostPosted: Sun Aug 29, 2021 6:43 am     Reply with quote

I will share what I figured out:
It is NOT the plugin that is the problem.
From CCS Website:
MPLAB X IDE Plug-in dated 23-May-16
This shows up under MPLAB x V5.xxx as
Version: 3.13 Source: Microchip Third Party Plugins
It works with MPLAB X V5.10, 5.45, but not V5.50
The problem lies in the makefile not being generated properly in MPLAB X v5.50

It is generate correctly in MPLAB X v5.10 & 5.45
I am using CCS C Compiler v5.105 (I tried other version as well, same result)

It is either an interaction between the plugin and MPLAB X V5.50, or it is MPLAB X v5.50 that does not generate the makefile correctly.

I will ask CCS for the newer plugin, and try.

Regards
gerhard@renix-electronics



Joined: 28 Aug 2021
Posts: 3

View user's profile Send private message

CCS Plugin for MPLAB X
PostPosted: Mon Aug 30, 2021 9:36 am     Reply with quote

Update:
I received the Plugin 3.14 from CCS today, installed it, and now MPLAB X v5.5 works!

Regards
newguy



Joined: 24 Jun 2004
Posts: 1766

View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Sep 15, 2021 8:39 am     Reply with quote

Ttelmah wrote:
That makes sense.
The latest plugin is included with the compiler when you do the install.
Just checked, and only 5.105 has the newer plugin.


Odd. My 5.105 does not have the newer version of the plug-in.
Ttelmah



Joined: 11 Mar 2010
Posts: 17476

View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Sep 15, 2021 9:20 am     Reply with quote

Did you specify for the install to include the plug in?.
You have to tick the box for install the MPAB-X plug in, or this is not
installed. If there is an older plug in already present, this will still be there.
newguy



Joined: 24 Jun 2004
Posts: 1766

View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Sep 15, 2021 9:22 am     Reply with quote

Yes, I did that.

I've run into this before with CCS. They sometimes will slightly change an installer package but they won't update the release number.
newguy



Joined: 24 Jun 2004
Posts: 1766

View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Sep 15, 2021 9:44 am     Reply with quote

I just uninstalled 5.105, then did a clean install once more. The MPLAB plug-in dates from July 1, 2014. I also tried downloading 5.105 from the CCS website again. There is no difference between that installer and the one I had downloaded last month.

I emailed CCS support to ask for version 3.14 of the MPLAB plug-in but so far haven't received a reply.
jeremiah



Joined: 20 Jul 2010
Posts: 1247

View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Sep 15, 2021 10:01 am     Reply with quote

I do things a bit differently. When I use CCS with MPLABX, I don't install the CCS plugin manually. I go into the plugins hosted by MPLABX (Tools => Plugins) and select CCS from there and tell MPLABX to activate it.

Aside from having to add the path to the compiler to each of my MPLABX project's settings, this has worked for me for quite a while.

Have you tried doing this out of curiosity?
newguy



Joined: 24 Jun 2004
Posts: 1766

View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Sep 15, 2021 10:23 am     Reply with quote

Yes I tried that first.
newguy



Joined: 24 Jun 2004
Posts: 1766

View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Sep 15, 2021 10:32 am     Reply with quote

CCS just sent version 3.14 of the plug-in. It now works.
Ttelmah



Joined: 11 Mar 2010
Posts: 17476

View user's profile Send private message

PostPosted: Mon Sep 20, 2021 1:11 am     Reply with quote

Also, to others having this problem, please note that the standard download
link from the website, is now for version 3.14. Very Happy
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CCS Forum Index -> General CCS C Discussion All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group