CCS C Software and Maintenance Offers
FAQFAQ   FAQForum Help   FAQOfficial CCS Support   SearchSearch  RegisterRegister 

ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

CCS does not monitor this forum on a regular basis.

Please do not post bug Reports on this forum. Send them to support@ccsinfo.com

ICD-U64 with 18F97J94 debug and diag verify fails

 
Post new topic   Reply to topic    CCS Forum Index -> CCS ICD / Mach X / Load-n-Go
View previous topic :: View next topic  
Author Message
peterpanic



Joined: 05 Apr 2010
Posts: 17
Location: UK

View user's profile Send private message

ICD-U64 with 18F97J94 debug and diag verify fails
PostPosted: Thu Nov 05, 2015 6:00 am     Reply with quote

Trying to bring up a new 18F97J94 project. Wrote trivial code and tried to run it under debug. I get a box pop up called "Verification Results" which tells me that addresses 200040 to 20027C fail. As my code is only about 400 bytes, what are those high addresses all about?

Ran CCSLOAD and went to diagnostic tab. Software and Firmware are latest (5.021 and 3.13, Hardware is Rev2). Device ID is correct, Vdd is ok.
Clicked on "Test oscillator and debugger" after setting Osc Config to 8MHz internal, and the right-hand pane says
Debugger test
Fail - unable to load a test program into the target chip
Details: Verify Error

and if I click "Test osc..." again, I get
PLEASE WAIT
in the right-hand pane forever

Clearly something is wrong, but I'm stuck as to what I should be looking at. Sad
_________________
- peter -
PCM programmer



Joined: 06 Sep 2003
Posts: 20096

View user's profile Send private message

PostPosted: Thu Nov 05, 2015 4:05 pm     Reply with quote

I don't have the ICD-U64, but look at Sections 4.2 and 4.3 in the
Microchip ICD3 user's guide. It gives a lot of things to try, or to look at:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/50002081B.pdf
peterpanic



Joined: 05 Apr 2010
Posts: 17
Location: UK

View user's profile Send private message

PostPosted: Thu Nov 05, 2015 4:43 pm     Reply with quote

Thanks - that is a good list of easy-to-make mistakes.

This is not quite "won't work" but seems to be "user code runs fine, but debug fails", and that appears to be because the debugger tries to place some of its own code above 0x100000.

I thought I might use CCSLOAD to read the chip, modify some bytes above 100000 and write it back to see what happens, but CCSLOAD doesn't rewrite the hex file correctly (the address field for every record is 0).

Looks like I'll have to buy some maintenance...
_________________
- peter -
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CCS Forum Index -> CCS ICD / Mach X / Load-n-Go All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group